دانشگاه ها
دانشگاه های برتر این رشته شامل دانشگاه های زیر می باشد :
دانشکده فنی و حرفهای دکتر شریعتی (دختران)
در سال 1377 عنوان دانشکده تربیت دبیر فنی دختران تهران "دکتر شریعتی" به تایید شورای گسترش دانشگاهها و سایر مسئولین در وزارت آموزش و پرورش رسید و در مرداد 1378، مرکز شماره 2 (کیانشهر) به طور مستقل به نام آموزشکده فنی حضرت ولیعصر(عج) به ثبت رسید.
از ابتدای سال 1390 و آغاز برنامه پنجم توسعه کشور مطابق با مصوبه مجلس شورای اسلامی، دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران –دکتر شریعتی به همراه 167 آموزشکده دخترانه و پسرانه دیگر در سراسر کشور از مجموعه وزارت آموزش و پرورش منفک و تحت عنوان دانشگاه فنی و حرفه ای به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ملحق گردید.
هماکنون دانشکده فنی و حرفه ای دکتر شریعتی با بیش از 6500 دانشجو و 550 نفر کادر علمی و کارکنان اداری آموزشی (موظف و غیرموظف) فعالیت مینماید.
آدرس و شماره تماس دانشکده فنی دکتر شریعتی
آدرس: میدان بهمن - بزرگراه شهید تندگویان - خ میثاق جنوبی - خ 61 شرقی - خ دانشگاه - دانشکده فنی دکترشریعتی
تلفن: 8-02155003335 و 6-02155538003
آدرس سایت: www.shariaty.ac.ir
دانشکده فنی ولیعصر تهران(دختران)
دانشکده ولی عصر(عج) با برخورداری از تجربیات چندین ساله و توانایی های مختلف علمی فرهنگی با تعداد 135 نفر کادر آموزشی و اداری و با ظرفیت قریب به 2800 دانشجو در 10 رشته کاردانی و 2 رشته کارشناسی در مساحتی به وسعت 3.1 هکتارمی باشد.
دانشکده فنی و حرفه ای ولی عصر(عج) به عنوان یکی از مراکز معتبر دانشگاه فنی و حرفه ای در آموزش دختران بوده و به ویژه به عنوان یک مرکز آموزشی سرآمد، می تواند پاسخگوی نیازهای سازمان های مختلف در برخی زمینه ها باشد
آدرس و شماره تماس دانشکده فنی ولیعصر
آدرس: تهران، کیانشهر، میدان امام رضا(ع)، خیابان آل ابراهیم، دانشکده فنی و حرفه ای دختران تهران ولی عصر(عج)
تلفن : 33899974
سایت: www.valiasr.tvu.ac.ir
آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کرج
آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کرج در سال 1374 با پذیرش 185 نفر دانشجو در 4 رشته تحصیلی شروع به فعالیت کرد. هم اکنون این مرکز با بیش از 2000 نفر دانشجو در 8 رشته کاردانی و سه رشته کارشناسی در دو نوبت روزانه و شبانه فعالیت می نماید.
کلاس های درسی دانشجویان در ساختمان مرکزی آموزشکده واقع در کرج، حصارک بلوار آقارضایی برگزار می گردد . همچنین کارگاه های آموزشی رشته های طراحی دوخت و فرش دستبافت در ساختمان طالقانی واقع در کرج، چهارراه طالقانی، ابتدای بلوار ماهان و سایر کارگاه ها در ساختمان مرکزی تشکیل می گردد. کلاس درس تربیت بدنی نیز در محل ساختمان خوابگاه به آدرس کرج، شاهین ویلا، بنیاد، 22 بهمن شمالی، نبش ششم شرقی پلاک 62 برگزار می گردد.
به منظور رفاه حال دانشجویانی که از شهر ها و استانهای دیگر در این آموزشکده پذیرفته شده و به تحصیل اشتغال دارند ، خوابگاه دانشجویی با ظرفیت 132 نفر دانشجو واقع در شاهین ویلا احداث شده است که با توجه به شرایط و محدودیت فضای خوابگاهی حداکثر به میزان چهار ترم در اختیار دانشجویان نوبت روزانه به شرط رعایت ضوابط و مقررات، قرار می گیرد.
آدرس و شماره تماس آموزشکده فنی و حرفه ای دختران کرج
آدرس:کرج، حصارک بلوار آقارضایی
تلفن: 02634516001
آدرس وب سایت: d-karaj.tvu.ac.ir
دانشکده فنی دختران شیراز
آدرس و شماره تماس دانشکده فنی دختران شیراز
آدرس: شیراز-انتهای خیابان سعدی- سه راه فردوسی- دانشکده فنی و حرفه ای دختران شیراز
تلفن: 07132222900
آدرس وب سایت آموزشکده: www.d-shiraz.tvu.ac.ir
ارتقای مهارت
مجموعه مهارت های لازم
یک مهندس کامپیوتر باید سخت کوش و با پشتکار باشد چون رشته ی کامپیوتر رشته ی پویایی است و دانشجو باید همیشه اطلاعاتش به روز بوده و به دنبال فرا گرفتن مطالب جدید باشد. در نتیجه کسانی که میخواهند فقط چهار سال درس بخوانند و بعد مطالعه را کنار گذاشته و وارد بازار کار شوند، در این رشته موفق نخواهند شد و بر عکس افرادی که همیشه به دنبال مطالعه و فراگیری هستند، در این رشته موفق میشوند. مهندس کامپیوتر باید پایه ی ریاضی قوی داشته و توانایی اش در زمینه ی فیزیک خوب باشد. هم چنین لازم است که فردی خلاق باشد تا بتواند مسایل را از راه حل های ابتکاری حل کند. راه حل هایی که کمترین هزینه و بهترین کارآیی را داشته باشد.
یادگیری فعال: درک مفاهیم اطلاعات تازه و استفاده از آن ها برای رفع مشکلات کنونی و آتی و تصمیم گیری درباره آن ها
حل مسایل پیچیده: درک مسایل پیچیده و بررسی موقعیت و اطلاعات موجود برای ارزیابی شرایط و ارایه راه حل مناسب
تفکر انتقادی: استفاده از دلیل و منطق برای ارایه نقاط قوت و ضعف راه حل های پیشنهادی، نتایج، مسایل، مشکلات و رویکردهای مختلف شان
قضاوت و تصمیم گیری: در نظر گرفتن هزینه ها و مزایای عملکردهای متفاوت و انتخاب بهترین آن ها
تحلیل سیستم ها: تصمیم گیری درباره چگونگی عملکرد سیستمها و تغییرات لازم برای کسب نتیجه مطلوب
تفکر خلاق: توسعه، طراحی یا ایجاد کاربردها، افکار، روابط،سیستم ها یا رویه های جدید از جمله مشارکت هنری
پردازش اطلاعات: جمع آوری، کدگذاری، طبقه بندی، محاسبه، جدول بندی، بازبینی و اصلاح اطلاعات و داده ها
تواناییهای فارغ التحصیلان
فارغ التحصیلان این مقطع، قابلیتها و تواناییهای زیادی دارند و چنانچه در مسیر مناسب هدایت شوند، قادر خواهد بود مشکلات زیادی را حل کنند. برخی از این تواناییها به شرح زیر است:
1-بررسی و شناخت نرم افزارها و سخت افزارهای جدید و به کارگیری آنها.
2-بررسی کمبودها و نیازهای نرم افزاری و سخت افزاری بخشهای صنعت و خدمات و تدوین نیازهای آنها، امکان سنجی و تعیین ابزار و نیروی انسانی لازم برای رفع کمبودها.
3-تجزیه و تحلیل سیستم های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و ارائه راه حل مناسب برای اجرای آنها.
3-تجزیه و تحلیل سیستمهای کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزاری و ارائه راه حل مناسب برای اجرای آنها.
4-طراحی مجموعه های کوچک و متوسط نرم افزاری و سخت افزرای و تولید طرحهای اجرایی برای انها.
5-اجرای طرحهای کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آنها.
6-پشتیبانی و نگه داری سیستم های نرم افزاری شامل شناسایی خطاها، رفع خطاها و افزودن امکانات جدید به سیستم ها.
7-عیب یابی کامپیوترها و سیستم های کامپیوتری و رفع عیبها.
8-شناسایی فنون جدید طراحی و ساخت رایانه و ارزیابی و به کارگیری آنها.
تواناییهای ذکر شده مربوط به کارشناسان نرم افزار و سخت افزار می باشد، اما روشن است که کارشناسان نرم افزار در محدوده مسائل نرم افزاری توانایی بیشتری دارند و برعکس کارشناسان سخت افزار در محدوده مسائل سخت افزاری از توانایی بیشتری برخوردارند.
معرفی رشته
رشته کامپیوتر یکی از رشته های زیر مجموعه گروه خدمات در شاخه ی فنی و حرفه ای است که هر دانش آموز پس از طی کردن دوره متوسطه اول می تواند در طی دوره متوسطه دوم ودر یکی از هنرستان های کاردانش یا فنی حرفه ای دیپلم کامپیوتر بگیرد .لازم بذکر است که کنکور هنرستان براساس دروس فنی و حرفه ای برگزار می شود و دانش آموزان کاردانش می بایست دروس اختصاصی را از کتاب های فنی و حرفه ای مطالعه کنند.
این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیاری داشته و تا مقطع دکتری تدریس میشود. گفتنی است که رشته ی مهندسی کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است که البته این دو گرایش در مقطع کارشناسی تفاوت قابل توجهی با یکدیگر ندارند.
گرایش سخت افزار
هر کامپیوتر دارای دو جزء متفاوت سخت افزار و نرم افزار است که در این میان سخت افزار جزء فیزیکی کامپیوتر بوده و شامل صفحه کلید، صفحه نمایش، چاپگر و دیسکها میشود. اجزای فیزیکی و قابل لمس کامپیوتر مانند مدارها و بردهای الکترونیکی، سخت افزار نامیده میشود.
گرایش نرم افزار
نرم افزار جزء غیر قابل لمس کامپیوتر است. برنامهها و داده هایی است که به کامپیوتر فرمان میدهند که چه عملی را انجام دهد. نرم افزار در حقیقت روح و جان کامپیوتر است که به سخت افزار هویت میبخشد و اصولا به برنامه ای گفته میشود که برای به کارگیری سخت افزار ساخته شده باشد. نرم افزارها را میتوان به دو رده ی کلی دسته بندی کرد که عبارت اند از: نرم افزارهای سیستمی و نرم افزارهای کاربردی. نرم افزارهای سیستمی برنامه هایی هستند که کاربر، یا خود آنها را مینویسد یا شرکت های نرم افزاری آنها را تهیه کرده و برای فروش عرضه میکنند. این گونه برنامهها معمولا عمومیت برنامه های سیستم را نداشته و برای زمینه های مختلف مهندسی، علمی، تجاری، آموزشی، تفریحی و یا طراحی نوشته میشوند.
رشته کامپیوتر به طور کلی رشته پویایی است و شخصیکه این رشته را انتخاب می کند باید قدرت تجزیه و تحلیل مسایل را دارا باشد همچنین بتواند در راستای هدف مسایل را به زیر شاخه های کوچک تقسیم کندو بارها و بارهامسئله ای را آزمون و خطا کند تا بتواند به هدفش برسد.در دنیای کنونی که رایانه درتمام کارهای کنترلی ،محاسباتی،تولیدی و .....حرف اول را می زند و به عنوان ابزاریبرای رشته مهندسی کامپیوتر می باشد ،باعث شده این رشته اهمیت خاصی داشته باشد.اگررشته مهندسی کامپیوتر را به عنوان رشته تحصیلی انتخاب میکنید باید انسان ماجراجوییباشید و با طبع همیشه در حال پیشرفت این رشته سازگار باشید و همچنین به درس ریاضیات علاقه مند باشید و بتوانید خلاق باشید و همچنین از ابزار و امکانات در جهت هدف استفاده نمایید.در ضمن باید بتوانید مدیریت یک پروژه را در دست بگیرید.همچنین باید منابع به روز را پیدا کرده و دانش خود را مطابق با تازه های به روز نمایید. چون تقریبا تمام کتب و منابع موجود در این رشته به زبان انگلیسی است و این منابع واطلاعات به سرعت در حال تغییر هستند و امکان سریع ترجمه آنها نیز به فارسی وجودنداردو این که تقریبا کد نویسی نیز به زبان انگلیسی نزدیک است از اینرو تسلط کافی به زبان انگلیسی در این رشته بسیار مهم است.
طراحی آمپرسنج و ولتمر (تمرین کلاسی )
هنرآموز : زهراسادات هوائی
بازی ترتیبی کاری از هنرجو نگار ابراهیمی هنرآموز : زهراسادات هوائی
تلاوت آیات قرآن کریم کاری از هنرجو سحر جعفری هنرآموز : زهراسادات هوائی